Šachový oddíl TJ Velká Polom

Novinky

Píšť - 15. ročník velikonočního turnaje

Již patnáctým rokem se o velikonoční neděli konal turnaj čtyřčlenných družstev v Píšti. Na tuto velkolepou událost, která je zároveň přeborem Moravskoslezského kraje a okresním přeborem Opavy, se sjelo celkem 33 týmů z celé Moravy a taky několika družstev zpoza hranic, z Polska.

Organizátorům celého turnaje se dá vytknout asi pouze trochu stísněné prostory a horší osvětlení hracího sálu. Jinak se jednalo o vcelku příjemné prostředí, plné známých šachistů z širokého okolí. Výborné bylo jako už obvykle občerstvení, v podobě různých koláčů a mazanců, tak jak to ke správným Velikonocům patří.

Jak jsem již napsal výše, konkurence týmů byla velmi vysoká a našlo se zde několik známých hráčů a hráček. Trošku smutným faktem ale je, že se z turnaje pomalu vytrácí menší vesnické kluby, které většinou mají problémy poskládat čtyři hráče v tento poněkud sváteční den. Dokonce i já jsem tentokráte reprezentoval barvy Dolního Benešova (družstvo BMWr), za který už dlouhodobě hostuji. Těžko toto nějak vyčítat organizátorům turnaje, ale určitě to stojí za zvážení, jak se pokusit o zatraktivnění turnaje pro menší šachové oddíly do příštích let. Například přebor klubů s 15 a méně registrovanými hráči? Povolit menším klubům smíšená družstva? Ale to už raději nechám opravdu na organizátorech.

Výsledky turnaje v jednotlivých kategoriích:
Krajský přebor
1. Mittal Ostrava "A"
2. Slavoj Poruba
3. Třinec

Okresní přebor - Opava
1. Slezan Opava "A"
2. Dolní Benešov "A"
3. Dolní Benešov "BMWr"

Vysledky 15.r. Velikonocniho turnaje-Pist 2010.XLS
Vysledky 15.r. Velikonocniho turnaje-Pist 2010.XLS (54.5 kB)
Podrobné výsledky týmů a hráčů na jednotlivých šachovnicích.
Čtvrtek, 08. dubna 2010 15:07
Tipovací soutěž
Tipujte výsledky
© Pavel Byma 2010-2013 | O programu | Nahoru