Šachový oddíl TJ Velká Polom

Novinky

Okresní přebor družstev - 6. kolo

Po vánoční pauze jsme dnes hráli další zápas okresního přeboru družstev, tentokráte v Hrabyni. Celkově vyšel výsledek v náš prospěch, ale co se nám všechno přihodilo před hrou a během hry, na to by bylo nejlepší asi co nejdříve zapomenout. Jako ponaučení bych asi uvedl, že nikdy není nic tak jisté, tak jak sami zamýšlíme a plánujeme, vždy se totiž může něco pokazit. Hráče bych jen poprosil, aby mi raději už takové infarktové chvilky nepřipravovali :-)

Všechno to začalo už ráno. Ne, všechno to začalo už minulý týden, minulý týden v neděli, kdy jsem se domlouval s Ivem, Milanem a Jirkou, kdo z nich bude hrát. V tu chvíli ale nikoho z nás nenapadlo, že se hraje v Hrabyni o půl hodiny později oproti běžnému začátku v 9 hodin. Proto jsem v pátek psal sms Ivovi, že má čekat na domluveném místě až v 9 hodin a ne o půl deváté a považoval jsem celou věc za vyřízenou a domluvenou. Ale to by mi Ivo nesměl v těsně před devátou napsat sms, že jede domů. Teď už těžko zjišťovat, zda se stala chyba techniky a zpráva nedorazila, anebo jsem ji v dobré náladě odeslal úplně někomu jinému, což je asi pravděpodobnější. Ani se nedivím, že v tu chvíli byl Ivo naštvaný, že ráno v té kose mrznul někde půl hodinu. Naštěstí mohl hrát pořád Milan, který sice asi nebyl v nejlepší formě a kdo ví, jestli by něco zbytkového nenafoukal, kdyby dorazila antidopingová kontrola, ale s ochotou Iva zastoupil a nakonec uhrál pěknou a pohodlnou remízku, která navíc zajistila v tu dobu vítězství družstva. Druhým problémem bylo, že Radim Holeček si vzal druhý mobil, na který jsem neměl číslo a čekal na Iva v Ostravě. Naštěstí se po několika telefonátech a nahánění všechno pořešilo a prakticky bez spoždění jsme všichni dorazili, i když s drobně obměněnou sestavou, na místo utkání.

Jako první skončil Jarek Zdražila, který svoji soupeřku lehce přehrál. Hned na to přinesl další vzrušení Jirka Klimša, kterému zazvonil mobilní telefon, což je pro neznalé v soutěžních partiích zakázané a tudíž rovněž svou partii automaticky prohrál. Naštěstí to pro nás nebyla moc velká komplikace, protože oba Pavlové své partie vyhráli a vedli jsme 3-1. Luboš Chudoba už v tu dobu měl kvalitu navíc a tak jsme si pomalinku kráčeli k dalším cenným bodům nad ne úplně snadným soupeřem. Nicméně i tato partie neskončila tak úplně klidu, jelikož Lubošův soupeř sáhl na figuru a v tu chvíli si všimnul, že tím tahem ztratí figuru a pak se snažil zahrát jiný tah. Ale i tento incident byl rozhodčím vyřešen a soupeř pak svou partii vzdal. Paradoxem je, že u obou problémů nebyl rozhodčí přítomen v hrací místosti, a tak vznikal příliš velký prostor na diskuze a vášnivá gesta, ale to nebyla přímo jeho chyba, holt se hráči uměli trefit se svými problémy do správné chvíle. Pak už se naštěstí dohrálo všechno v klidu. Pokračovaly tři partie s celkem remízovými pozicemi. Milan uhrál remízu a bylo rozhodnuto a chvíli po něm se na remíze domluvil i Radim Holeček. Ještě hodinu se ale dohrávala poslední partie, kterou nakonec vyhrál Honza Mikulenčák, který korigoval konečný výsledek na 5-3 ve prospěch Velké Polomi.

Výhrou v tomto utkání stále hájíme první místo v tabulce a příští zápas hrajeme za dva týdny 29. ledna v klubovně našeho oddílu proti družstvu z Píště.



ŠKTP Hrabyně "B" TJ Velká Polom
Tatarčík Vladimír 1884 0-1 1945 Byma (ml.) Pavel
Trojek Miroslav 1814 1-0 1853 Klimša Jiří
Chovanec Karel 1857 ½-½ 1788 Kalavský Milan
Mikulenčák Jan 1811 1-0 1671 Pavera Václav
Volčík Milan 1643 ½-½ 1693 Holeček Radim
Klimeš Jan 1663 0-1 1611 Chudoba Lubomír
Mikulenčáková Ludmila 1615 0-1 1531 Hampl Pavel
Mikulenčáková Jana 1265 0-1 1519 Zdražila Jaromír
3:5
Neděle, 15. ledna 2012 21:46
Tipovací soutěž
Tipujte výsledky
© Pavel Byma 2010-2013 | O programu | Nahoru