Šachový oddíl TJ Velká Polom

Novinky

Hodnocení Okresního přeboru 2015/2016

K účasti "A" družstva v okresním přeboru mohu říct jediné: "Moc se nám nedařilo."

Sezónu jsme nezačali úplně nejhůře, dvě remízy se silnými soupeři byly asi spravedlivým výsledkem. Porážku s Vítkovem jsme odčinili vítězstvím proti Dolnímu Benešovu D. Zimní část sezóny jsme tak uzavřeli ve středu tabulky.

Pak ale přišel rok nový a v něm jsme střídali jednu nešťastnou porážku ke druhé až na samé dno tabulky. Domácí porážka s Kravařemi měla skončit remízou, porážka v Darkovičkách pravděpodobně taky a místo porážky se Štěpánkovicemi jsme mohli zápas vyhrát.

Naštěstí jsme odvrátili sestup a vyhráli v Kobeřicích. To zřejmě nabudilo naši skleslou morálku a tvrdě jsme bojovali a trápili suverénní Dolní Benešov C a moc nechybělo a mohli jsme zápas zremizovat, ne-li vyhrát.
V posledním kole jsme pak měli vyhraný zápas v Malých Hošticích, bohužel jsem ho trochu prokoučoval, jelikož jsem dvěma hráčům za nerozhodného stavu zakázal přijmout remízu, to mě ale nenapadlo, že tím začnou dělat zběsilé oběti figur, které znamenaly jejich porážku. Museli jsme se tak spokojit nakonec s ubojovanou remízou.

Hodnocení sezóny tedy není zrovna lichotivé, ne že bychom hráli úplně tak špatně, ale bohužel se naše výsledky nestřetly s ostatními spoluhráči a pokaždé se dařilo či nedařilo někommu jinému. 9. místo nejsou určitě splněné představy před sezónou, ale je to sport a k němu patří nejen um, aktuální forma, ale i štěstí.

Kompletní výsledky
Úterý, 03. května 2016 15:14
Tipovací soutěž
Tipujte výsledky
© Pavel Byma 2010-2013 | O programu | Nahoru