Šachový oddíl TJ Velká Polom

Novinky

Okresní přebor družstev - 9. kolo

Dnes jsme odehráli již deváté kolo letošní sezóny Okresního přeboru družstev. Tentokráte jsme hostili družstvo Píště a výsledek bude pro mnohé určitě překvapivý, jelikož jsme se rozešli rovně 4-4.
Jako první vyhrál Luboš proti mladému devítiletému Jakubovi Křefkému. Rovnou mohu říct, že to bylo jenom s obrovským štěstím, jelikož Luboš ztratil dámu prakticky v zahájení. Nakonec ale zaútočil proti rošádě bílého a s velkým štěstím vyhrál, chlubit se touhle partií ale určitě nebude. Pak prohrál Mirek Mrnka, jeho soupeř obětoval figuru za dva pěšce, rozbití centra a rozbití rošády královi. Následující tlak pak Mirek nevydržel. Pak prohrál i Radim, nevím, co se přesně stalo, najednou ale měl o kvalitu a dva pěšce méně. Já jsem vyrovnal zápas na 2-2, pozice byla docela zavřená, ale celou dobu jsem měl mírnou převahu, kterou jsem nakonec zúročil, došel si na osmou řadu pro střelce a soupeři dal mat. Ivo tentokrát nepřijal remízu, jelikož ji soupeř nabídnul ve chvíli, kdy vzápětí Ivo získával pěšce, došlo k výměnám a vznikla pěšcovka 7 proti 6 pěšcům, kterou dotáhnul do vítězného konce. Bohužel Renči se moc nedaří, vždy rozehraje partii velmi hezky a přehraje soupeře, avšak ani tentokrát ji to nevyšlo, když nezvládla pokud ne vyhranou, tak o hodně lepší věžovou koncovku. Pak už zbyla jen poslední Jirkova partie, vysekal se z problémů a získal lepší věžovou koncovku se čtyřmi pěšci. Svoji šanci ale nevyužil a partii pouze zremizoval.
Zápas byl určitě zajimavý, mohly jej vyhrát obě dvě družstva, a díky prohře Orlu Opava jsme se k němu dokonce přiblížili na 2 body, remízový výsledek je ale v našem boji o přední místa ztrátou, jelikož v případě vítězství jsme se mohli dostat i na první místo.
Boj o titul ještě není ztracen, v sezóně zbývají ještě dva zápasy, ten příští sehrajeme za tři týdny ve Vítkově a věřím, že k němu přijedeme v trochu lepší formě než dnes.
Neděle, 17. března 2013 17:35
Tipovací soutěž
Tipujte výsledky
© Pavel Byma 2010-2013 | O programu | Nahoru