Šachový oddíl TJ Velká Polom

Novinky

Okresní přebor družstev - 3. kolo

Po dvou docela velkých porážkách s favority soutěže se konečně podařilo našemu mužstvu nastartovat a získat první body za vítězství 5,5 - 2,5 proti družstvu ze Štěpánkovic.
Soupeři se na nás sice snažili trochu dezinformovat, jelikož při losování jsem byl požádán o přeložení termínu utkání, a tak jsem již s velkým předstihem slíbil na dnešní den utkání za Dolní Benešov, nakonec ale změna hracího dne nebyla třeba, jelikož to by platilo pouze v případě, že bychom měli hrát my u nich. Vzhledem k tomu, že jsem už ale nechtěl měnit své původní rozhodnutí hrát za Benešov, tak jsem v pátek před zápasem horko těžko sháněl 8 hráčů na neděli. Nakonec z toho byla jedna z nejslabších sestav za poslední asi dva roky, o to větší radost mám z konečného výsledku.
Na druhou stranu je třeba připustit, že ani soupeři nepřijeli v nejsilnější sestavě.
Zápas probíhal pro nás velmi poklidně, velmi brzy jsme vedli 3,5 - 1,5. Mirek Mrnka získal pěšce a pak jeho soupeř přehlédl vidličku střelce na krále a věž, pěknou útočnou partii předvedl i Vašek Bureček, který honil krále po celé šachovnici od samého začátku partie. Druhý Vašek, Pavera, v 19. tahu v klídku remizoval.
Partie se naopak vůbec nevyvedla Lubošovi, který svého soupeře obdarovával jak to jen šlo. Ve velmi divoké partii remizoval Radim Holeček, kdy po pár nepřesnostech v zahájení obětoval figuru nakonec jen za jednoho pěšce, ale rozbil u toho pěšcový kryt před králem soupeře. Soupeř byl po dalších pár nepřesnostech rád, že mohl figuru vrátit zpátky a udržel remízu. Možná škoda, že to Radim nechtěl ještě hrát dále, ale pozice s pěšcem, lehkou figurou, věží a dámou na obou stranách byla dost nepřehledná a při správné hře soupeře remízová. Ivo pak neváhal a nabídl soupeři remízu ve vyhrané koncovce s jednou lehkou figurou a se šesti pěšci proti pěti. Tím sice ztratil půlbod, ale pro tým zařídil vítězství a to se taky počítá. Už předtím měl ale využít zaváhání soupeře a získat figuru. Milanova partie byla po celou dobu na jednu branku, sebral soupeři 3 pěšce a o výsledku nebylo pochyb.
Tímto pěkným vítězstvím jsme se odlepili od posledního místa v tabulce a příští zápas za dva týdny pojedeme do Kravaří.

TJ Velká PolomTJ Sokol Štěpánkovice
Husár Ivo (Z,H) 1861 ½ - ½ 1811 Czudek (st.) Bohuslav (Z,R3)
Kalavský Milan (H) 1807 1 - 0 1725 Harazim Vilém (Z,ZK)
Pavera Václav (Z,R3) 1636 ½ - ½ 1700 Dluhoš Rudolf (Z)
Holeček Radim (Z,ZK,) 1670 ½ - ½ 1636 Nevřela Aleš (Z)
Chudoba Lubomír 1612 0 - 1 1543 Nevřela Bernard (Z)
Mrnka Miroslav (R3) 1605 1 - 0 1563 Harasim Horst (Z)
Bureček Václav 1000 1 - 0 1363 Harazim Josef
Zdražila Jaromír 1547 1 - 0 1615 Kretek Radim
5½ : 2½
Neděle, 24. listopadu 2013 17:24
Tipovací soutěž
Tipujte výsledky
© Pavel Byma 2010-2013 | O programu | Nahoru