Šachový oddíl TJ Velká Polom

Novinky

3. místo pro B družstvo

"B družstvo" vzniklo hlavně proto, aby se hráči, kteří jsou méně vytížení a kteří potřebují nabrat více herních zkušeností, rozehráli a byli pak připraveni pro zápasy družstva "A" v okresním přeboru.

Podobně tomu v této nejnižší soutěži přistupuje většina družstev. Letos se jich do soutěže přihlásilo pouze 7 a tak jsme dle losu měli v prvním kole volno. Ve druhém kole jsme si přesvědčivě poradili s družstvem Bolatic výsledkem 3,5 - 1,5. Ve třetím kole jsme ale měli různé problémy se sestavou a odpovídal tomu bohužel i výsledek, kdy jsme prohráli s Malými Hošticemi stejným rozdílem jako jsme vyhráli ve druhém. Dojem družstvo napravilo hned v dalším kole před Vánoci, kdy jsme proti silné Píšti ubojovali remízu 2,5 - 2,5.
V novém roce jsme porazili Dolní Benešov "E", prohráli s favoritem celé Okresní soutěže z Hradce nad Moravicí 1 - 4 a vítězstvím proti Kravařím "C" 3 - 2 si zajistili postup ze čtvrtého místa do finálové části, což byl i víceméně vytyčený cíl v této sezóně.

Ve finálových třech kolech jsme se potkali opět postupně Píšť a Hradec nad Moravicí, se kterými jsme prohráli a vrátili porážku ze základní části Malým Hošticím "B". Celkově jsme si tak polepšili o jedno místo a skončili na třetí příčce za Hradcem nad Moravicí a Píští.

Pěkný výkon individuální výkon předvedl Petr Kupský, který uhrál 6 bodů z 9 partií.
Pondělí, 09. května 2016 00:41
Tipovací soutěž
Tipujte výsledky
© Pavel Byma 2010-2013 | O programu | Nahoru